Koloneli Sanders • KFC – Macedonia КФЦ Македонија - Најдоброто крцкаво домашно пилешко по уникатен рецепт
Të reja
Dërgo CV

Histori e pabesueshme e Kolonelit

Ndiqeni jetën aventuriere të kolonelit dhe historinë për atë se si erdhi KFC, Knetucky Fried Chicken dhe më pas ndjeni ëndrrën amerikane, në frymën e betejës së njeriut të cilën e ka bërë vetë, duke tejkaluar vështirësi të mëdha, pa dorëzim, vetëm me përkushtimin e tij, kreativitetin dhe vizionin.

 
 
 
 
 
+
1890

Legjenda lindi

Koloneli Harland Sanders ka lindur në Henrivil, në shtetin Indiana. Ai është më i madhi prej tre vëllezërve në familjen anglo-irlandeze.

 
 
 
 
 
+
1891 - 1919

Fëmijëri të vështirë

Fëmijëria e Harlandit nuk është e lehtë: mbetet pa babain dhe si fëmijë merret me çfarëdo lloj punësh që t'i ndihmojë familjes. Nëna e tij e ka mësuar të gatuaj!

 
 
 
 
 
+
1920-1929

Mille punon!

Harland punon çfarëdo lloj punësh: për një kompani për feribotë me avull, si sigurues, shitës i ndirçueseve, shitës të gomave, sekretar i odës ekonomike, obstetrist. Natën pas punës studionte për drejtësi dhe bëhet avokat.

 
 
 
 
 
+
1926

Të shtëna!

Ndodhemi në Nashville, gjatë kohës së Depresionit të madh, Shell i ofron menaxhimin e një pompe benzine, por konkurrenca me pompën e benzinës rivale vajra Standard, e drejtuar nga Met Stjujart, përfundon me të shtëna: Stjuart e vret një përfaqësues të mikes së Shell Harland, i cili e kishte plagosur Stjuartin në krah!

 
 
 
 
 
+
1930

Ardhja në Kentaki.

Harland është zhvendosur në Korbin, Kentaki, për të menaxhuar, gjithmonë në emër të Shell, pompë benzine së bashku me kuzhinë

 
 
 
 
 
+
1932

Intuita e ushqimit të shpejtë dhe pulës së fërguar

Shërbimi i ushqimit të shpejtë në një pompë benzine është i suksesshëm. Harland Sanders e shton në menynë e Court & Cafe ushqimin e tij të preferuar për fëmijë: mish pule të fërguar.

 
 
 
 
 
+
1935

Bëhet Kolonel!

I respektuar për cilësinë e racioneve dhe për biznesin e tij e merr titullin "kolonel i Kentakit", titull i lartë nderi i këtij shteti.

 
 
 
 
 
+
1940

Zbulimi i Recetës origjinale

Harland Sanders hap restorant dhe e shpik RECETËN ORIGJINALE me përzierjen e 11 mëlmesave të fshehta për përgatitjen e mishit të pulës. Kritiku i kulinarisë Dankan Hajns e fut në doracakun e tij për restorantet më të mira në Amerikë, Aventurat në ushqimin e mirë.

 
 
 
 
 
+
1952

E themelon zinxhirin e KFC

E shikon potencialin e ekskluzivitetit, e shet restorantin dhe e themelon zinxhirin Kentucky Fried Chicken, KFC duke rekrutuar ekskluzivistin Pit Harman.

 
 
 
 
 
+
1964

O njeri, 2 milionë dollarë!

KFC i shitet një grupi të investitorëve për 2 milionë dollarë.

 
 
 
 
 
+
1965

Best seller i mishit të fërguar të pulës në botë!

Koloneli nuk ndahet nga KFC, por bëhet zëdhënësi zyrtar dhe shitës # 1 në botën e mishit të pulës!

 
 
 
 
 
+
1965-1969

KFC zgjerohet

KFC mbërrin në Meksiko, Xhamajka dhe Angli.

 
 
 
 
 
+
1970

Mish i fërguar i pulës në Japoni

Koloneli niset për në Japoni. Atje lind tradita e re për ushqim KFC Mish pule për Krishtlindje.

 
 
 
 
 
+
1987

Në Kinë

KFC është zinxhiri i parë i restoranteve që mbërrin në Kinë.

 
 
 
 
 
+
1980

Koloneli Sanders vdes në moshën 90-vjeçare, më 16 dhjetor në Luisvil, Kentaki.

 
 
 
 
 
+

Sot

KFC është i pranishëm në më shumë se 125 shtete në botë, me mbi 20.000 restorante.