KFC е еден од најголемите светски ланци за храна, има франшиза на повеќе од 22.000 продажни места во околу 130 земји. Рестораните го нудат заштитниот знак на полковникот-пржено пилешко.

Првиот ресторан во Македонија е отворен во 2018, во моментов имаме 5 ресторани и повеќе од 140 вработени. Наскоро ќе се отворат уште неколку ресторани па затоа сме во потрага по квалификувани кандидати кои ќе сакаат да ја споделуваат нашата визија, вредности и посветеност. Кандидати со неверојатни идеи кои се секогаш насмеани.

Ако сакаш да се придружиш на нашето големо семејство, ако сакаш да растеме заедно, пријави се за некоја од следниве работи позиции:

 • Готвач/Back of House (BOH) – Ќе бидеш одговорен/на за подготовка на сите наши познати пилешки специјалитети.
 • Вработен во кујна/Middle of House (MOH) – Ќе бидеш одговорен/на за подготовка на сите наши вкусни сендвичи и останати специјалитети.
 • Касиер/Front of House (FOH) – Ќе бидеш одговорен/на за беспрекорната услуга која им ја нудиме на нашите клиенти.

Што очекуваме:

 • Завршено средно образование,
 • Претходно работно искуство на иста или слична позиција ќе се смета за предност,
 • Одлични комуникациски вештини,
 • Проактивност,
 • Способност за работа во тим.

Што нудиме:

 • Работа во меѓународна компанија со можност за кариерен раст и развој,
 • Конкурентна основна плата и додатоци на плата за работа ноќе, недела и за празник,
 • Тимски месечен бонус за остварен таргет,
 • Бонус за лојалност кој се исплаќа на крајот од секоја година,
 • Бонус за препорачан пријател,
 • Слободен ден за роденден и подарок ваучер викенд за двајца,
 • Можност за стипендија на реномирани факулети,
 • Работа во смени по однапред дефиниран распоред,
 • Организиран и платен превоз за втора смена,
 • Платен минат труд,
 • Дневен бесплатен оброк,
 • Попуст од 20% на сите производи во сите KFC ресторани.