Придружете ни се и бидете дел од нашиот проширен КФЦ тим кој брои повеќе од 300 тимски членови. Ние сме тука да останеме и сакаме ти да уживаш со нас!

Ние бараме

Позиција: Вработен во ресторан:

Работно Време: Полно работно време и скратено работно време
Место: Скопје ( Сити Мол ) и Тетово ( Палма Мол )

 • Треба да имате над 18 години и да имате завршено средно образование;
 • Да имате развиени комуникациски вештини и способности за разговор со широк спектар на луѓе / клиенти, на локален јазик, како и на англиски јазик;
 • Да поседувате амбиција, мотивација и иницијатива;
 • Да бидете независни, но исто така и да уживате во тимска работна средина;

Нашите ресторани

Во нашите ресторани имаме 3 работни сектори:

 • Back of House (BOH) – Каде свежо ги подготвуваме нашите познати пилешки специјалитети
 • Middle of House (MOH) – Каде ќе ги подготвуваме нашите вкусни сендвичи и останати специјалитети
 • Front of House (FOH) – Каде ги услужуваме нашите клиенти.

Кои одговорности може да ги очекувате

 • Подготовка на нашите познати пилешки специјалитети, сендвичи и други оброци;
 • Одржување на хигиената при подготовката на храна,местата за чување на храна и хигиена во ресторанот;
 • Контрола и правилна подготовка на нашиот познат пилешки рецепт и другите производи до финална испорака на производот до нашите клиенти според стандардите и квалитетот на КФЦ;
 • Поздравување и комуникација со клиентите на пријатен и пријателски начин;
 • Превземање, пакување и сервирање на нарачки;
 • Почитување на барањата на клиентите и/или обраќање на професионален начин;
 • Придружување до сите упатства од КФЦ за здрава, безбедна и квалитетна храна